Laddar aktiviteter
Detta aktivitet har redan ägt rum.

Torsdagen den 14 mars bjuder vi på en helkväll på Historiska museet. Under kvällen varvas föredrag med stationer där museets personal presenterar studiesamlingar och nya utställningar. Medlemmar, antikvarier och forskare möts i samtal om föremålens historia, funktion, dokumentation, symbolik och tolkningar. Du kan välja bland aktiviteterna, mingla och möta andra med intresse för historia och arkeologi.

I kyrksalen på andra våningen hålls tre halvtimmeslånga föredrag:

Förre museichefen Göran Larsson inleder kl 17.45 med ”En historia om historien – De skånska landskapens historiska och arkeologiska förening 1866 och vägen framåt”.

Därefter berättar Cecilia Hildeman Sjölin kl 18.30 om ”en familj nästan som andra – kring Jesu liv i senmedeltida kalkmåleri”. Cecilia Hildeman Sjölin är fil doktor och lektor vid Avdelningen för konsthistoria och visuella studier inom Institutionen för kulturvetenskaper vid Lunds universitet.

19.15 får vi veta det senaste om Härskarresidenset i Uppåkra i en rapport från första undersökningssäsongen av Håkan Aspeborg, arkeolog och fältledare på Institutionen för arkeologi och antikens historia vid Lunds universitet.

De skånska landskapens historiska och arkeologiska förening bjuder på fika och Historiska museet på gratis entré. Arrange­manget äger rum i samarbete med Historiska museet vid Lunds universitet och Föreningen Gamla Lund.